image

1.Кои са подходящите вина за пилешко, телешко и патешко?
Преди години се приемаше че, белите вина са подходящи за бели меса, а червените за тъмни. Всъщност голямо значение има как са приготвени в самото ястие пилешкото, свинското или телешкото. Какви сосове се използват, каква е гарнитурата, колко е мазнината и киселинността. От тук се подбира цвета и стилът вино което най-много ви харесва, защото най-голямо значение в подбора има решението на този който ще го пие

2. Вашият съвет - да се готви с вино или виното да е напитка? От какво зависи?
Гответе с вино и ако остане сложете и в готвеното.
3. Коректно ли е да се готви с вино и отделно да се консумира?
Ако ме питате дали да готвим конкретно ястие със виното което сме избрали да пием, ще ви кажа че, за мен това е личен избор и ако смятате че, така ще е по-добре направете го.
4. Сирена и вина - кои са правилата, които трябва да се спазват?
В тази необятност на сирена и вина ще посоча само едно – колкото е силен аромата и вкуса на сиренето, толкова да е силен аромата и вкуса на виното.
5. Вино и десерт - успешно съчетание или абсолютна катастрофа?
Много интересно е как да подходим по този въпрос с хора които са сложили сладкото и полусухо вино в графа „никога”. Десертите са обикновено сладки ястия, а дали ще са в края на хранене или самостоятелно представени сладостта определя виното да е сладко. Но между кризата и катастрофата може да има време за чаша пенливо вино.

6. Вашите ТОП 5 правила за избор на вино.
Ще ги научите в курса по сомелиерство базисно ниво.

Михаил Марковски
Сомелиер

image
Относно

Вино за храна, храна за вино и само вино...

рецепти, рецепти за готвене, готварски рецепти, рецепти за супи, рецепти за предястия, рецепти за основни, рецепти за десерти, рецепти за месо, рецепти за риба, рецепти за безмесни ястия, веган рецепти, вегетариански рецепти, рецепти за торти, рецепти за пилешко, рецепти за агнешко, рецепти за говеждо, рецепти за свинско, рецепти за птиче, рецепти за птици